Tvåbarnsliv


Den där fisken
31 mars 2008, 14:09
Filed under: mat

Det är inte ofta det blir några matinlägg i den här bloggen, men nu kommer ett. När jag var hos Elin för ett tag sedan så åt vi den här fiskrätten till middag, och sedan har vi nog ätit den typ 1 gång i veckan sedan dess. Vi brukar kalla den för ”den där fisken” och den är verkligen ett gott och snabbt middagstips.

Det går till så att man tar en fisk, vilken som helst, eller kanske inte riktigt vilken som helst men nästan. Vi har provat med sej och lax men det går säkert bra med torsk också. Sedan lägger man den i en ungsform och häller på grädde eller creme fraishe (här blir det havregrädde) som man blandat med hummerfond och kryddat med rikligt med dill. Om man vill kan man ta lite ost på också innan man sätter in det hela i ugnen tills fisken är klar. Klart!

Vi brukar ha pressad potatis till, då kan man koka den i små bitar så går det också snabbt.

Har man bråttom kan man även steka till fisken i en panna, hälla på gräddblandningen och låta fisken koka klart i den. Det går ännu snabbare.

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Åh, det lät ju inte så dumt… Kanske vi ska testa!

Kommentar av Linda

Måste prövas. Gå ut på Arlas hemsida och slå på lax med hummerströssel, hade vi i helgen, blev en höjdare på kalaset.

Kommentar av ulrika




Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: