Tvåbarnsliv


Lite bilder och semesterresumé
31 juli 2007, 12:41
Filed under: resor&utflykter

Vi startade tidigt på onsdag morgon och tog frukosten med oss. Någonstans mellan Kalmar och Högsby(tror jag det hette) stannade vi och åt.
070725_1.jpg
Sedan fortsate vi till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Tyvärr var det fler än vi som hade samma dagsutflykt planerad så det var alldeles för mycket folk där, vi fick köa till det mesta. Ville man se någon av figurerna uppträda så fick man stå där 10 minuter innan om man ville ha en chans att se något. Ville man dessutom ha sittplats så fick man bänka sig bra mycket tidigare än så. Vad sägs om kanske 25 barn i kö för att sitta på Pippis häst (obs, gjord av plåt, den var inte ens riktig…) Även mormor, morfar och Vilmekusinen hade hittat till Vimmerby så vi fick sällskap i parken. Det var kul. Meja var nöjd med besöket trots folkmassorna och det var ju huvudsaken, men hon hade ju fått ut betydligt mer om det inte hade varit fullt så tjockt med folk.

070725_2.jpg

070725_3.jpg

070725_4.jpg

070725_5.jpg

070725_6.jpg

På kvällen styrde vi bilen mot Tranås där vi packade in hela vårt bagage och bosatte oss. Nästan iallafall. Kamerabatteriet tog slut och blev inte laddat förrän dagen innan vi skulle åka hem, lite tunt med bilder blev det alltså.

På torsdagen åkte vi på en utflykt till gamla Linköping. Vi gick på fenomenmagasinet, köte choklad i Cloettaboden och lekte i Valla förstås.

På fredagen var Love och mamman och hälsade på hos Isac. Killarna hade ganska roligt ihop redan nu faktiskt, Love briljerade med sina nya krypkunskaper förstås.  Mamman fick ett trevligt presentkort i födelsedagspresent att handla pysselsaker för också, det blev ett underlägg att skära på, en stämpelrengöring, lite olika band och mer bokstavsklistermärken. På kvällen var vi bjudna hem till familjen Lorentzon, där vi även fick träffa den söta Ludde. Valpar är ju bara för söta… Vi fick god mat och barnen lekte en bra bit in på kvällen. Mamman fick födelsedagpresent även här, fina stämplar, det var jättebra!

På lördagen gjorde vi en utflykt igen. Denna gång till Vadstena där vi tittade på gamla kyrkor och kloster och sånt som man brukar göra där. Väldigt fin stad! På vägen hem stannade vi hos gammelmormor och gammelmorfar och fick fika. Sedan fortsatte vi direkt ut till Frinnaryd där vi var bjudna på tacosparty. Fullspäckad dag alltså.

På söndagen var Meja och mormor i skogen på förmiddagen och kom hem med massor av blåbär. På eftermiddagen åkte vi hem till mammans kanske första barndomskompis som råkade vara hemma från Uppsala samtidigt. Vi har försökt tajma besöken länge, men inte lyckats få till det. Men nu blev det äntligen av. Vi fick även träffa söta Nora för första gången, det var kul!

070729.jpg

På kvällen fick vi sedan smaka på Mejas blåbärspaj till efterrätt.
070729_2.jpg

Och sedan var det dags att åka hem. Med ett stopp i Kosta på vägen för lite shopping. Vi fyndade en vinteroverall till Meja för under halva priset. Mycket bra!

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Fina Meja så kul hon såg ut att ha på ALV! 🙂
Härligt att se.. Tänk, ni har varit på kosta outlet, har inte vi! 😀 Var det ngt att ha? Lät mkt bra med overallen till Meja i alla fall. Hittade mamman ngt till sig?

Vill du jag ska kolla upp Micki fabriksbutik lite närmre när det gäller priser osv på du vet vad?! *ler* Känner ju inte till vad det brukar kosta men det jag såg när ögat gled över verkade billigt i mina ögon om det stämmer e jag inte helt hundra på men kollar gärna ngn g om du vill! Och skulle du vilja dit så e det givet att du/ni ska in om på fika.. Forumträfflight! 😉 😀

(hur god såg inte blåbärspajen ut!! *sugen* bilden i sig e helt underbar egentligen, stoppande blåbär & lösande katrinplommom *S*)

Stor KRAM & Välkommen hem..
(fast, du glömde solen ;))

Kommentar av Sabina

Kul att se lite bilder från ALV. Vi har planerat in en resa den 23:e aug då storebror blir 4 år. Hoppas det inte är så mycket folk som ni verkar ha haft då. Tur att Meja var nöjd iaf!

Kommentar av Malo & Alfons
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: