Tvåbarnsliv


8 månader
23 juni 2007, 09:32
Filed under: lillebror, mått&kilon

I förrgår blev mini-Love 8 månader!

070621_2.jpg

Han sitter numera helt stadigt, men är inte så nöjd med att sitta still längre. Han lägger sig ner och försöker åla iväg men lyckas inte så bra. Han försöker också ställa sig i krypställning men lyckas inte så bra med det heller. I spjälsängen lyckas han dra sig upp till knästående så nu får vi ta och sänka botten ett hack. Han pratar långa haranger av mamamama och babababa och har börjat försöka använda pincettgrepp. Fortfarande har inga tänder kommit upp men man kan ana att de är på väg i underkäken. Vi får se om de kommer snart.

Dagen innan han blev 8 månader vägde Love 6800g och var 70 cm lång. Han hade alltså växt hela 2 cm den senaste månaden, så det är inte så konstigt att alla hans byxor i 68 nu börjar bli åt det kortare hållet. De fungerar ett tag till och det är tur, för han kan inte ha 74 i midjan på länge…

Just nu när det är sommar och mycket aktiviteter blir det lite si och så med mat- och sovvanor men Love vaknar oftast klockan 6 och somnar för natten klockan 19 eller möjligtvis 20. Däremellan sover han som en stock. Oftast blir det förmiddagssömn i ca 1,5 timme och lika mycket på eftermiddagen. Om eftermiddagsvilan blev tidig så försöker vi få honom att sova en liten stund vid 17-tiden också så att han orkar vara vaken lite längre på kvällen, annars vaknar han nämligen redan vid 5-tiden på morgonen och det är alldeles för tidigt tycker både mamman och pappan. De senaste dagarna har barnet dessutom börjat äta välling. Dock inte i nappflaska utan i pipmugg. ca en halv portion har gått ner de senaste dagarna. Mamman har dessutom lagt ner amningen helt, i tisdags var sista gången han ammade. Detta har att göra med hans misstänkta mjölkallergi, jag tyckte inte att det var värt att vara mjölkfri för en amningen/dygn. Så ganska exakt 8 månader varade amningen den här gången, det är 2 månader längre än med storasyster. Love älskar mat, och nu när han behöver gödas lite extra försöker vi få in 1 vällingmål, 2 matmål och 2 grötmål/dag. Det är inte alltid vi lyckas, det beror helt på hur han sover.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: