Tvåbarnsliv


Hos ögondoktorn
08 januari 2007, 12:40
Filed under: storasyster

Storasyster har varit hos ögondoktorn idag. Först fick hon droppar i ögonen för att vidga pupillerna, och det var inte så populärt, men det gick ok ändå. Sedan fick vi ledigt en stund och gick och utforskade den långa gången under sjukhuset och åkte lite hiss och sånt. När dropparna hade verkat fick storasyster först titta i en maskin och sedan lyste doktorn med en massa olika ficklampor i ögonen på henne. Storsyster var så duktig precis hela tiden!

Det visade sig att hon skelar med höger öga precis som vi trodde. Ögonen är dessutom väldigt olika och hon är rejält översynt. Så recept på glasögon blev det, och när ögonen har vant sig lite med dem så ska vi komma tillbaka och då ska hon få lapp för vänsterögat för att träna det lata högerögat som hon inte använder alls just nu. I morgon ska vi åka in till stan för att prova ut bågar, det blir ju spännande att se om mamman och Meja har samma smak…

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Vad skönt att fått konstaterat fel (även om det hade varit bättre utan så klart). Hon kommer säkert tycka att det blir ovant, men skönt med glasögon om hon har sett dåligt. Hoppas att ni hittar några som ni båda gillar! 🙂 Jag förstår förresten att det där med dropparna inte var poppis, gjorde det själv för ett par år sedan och det var väldigt läskigt. Fick gå med lapp under en vecka också och det var inte alls kul.

Kommentar av Ellen

Spännande som sagt, välja glasögon är inte kul (det värsta jag visste när jag var barn) men kanske roligt första gången förstås.

Lycka till med provandet!

Kommentar av Anne

Så duktig tjej!
Lycka till med provandet av bågar imorgon!

Kommentar av Linda
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: