Tvåbarnsliv


Hemma igen
29 december 2006, 12:07
Filed under: mammasvammel

och tvättberget hänger över oss. En kort snabbresumé av julen kommer dock här:

23/12:Meja vaknade med hög feber… Inte vidare kul att sätta sig i bilen och åka 23 mil då men det gjorde vi. Hon blev dessutom åksjuk i bilen och kräktes rakt på/i den bärbara DVDn, så nu har vi ingen sådan längre. (Ska dock försöka få ut en ny på garantin) Kom fram till mormor och morfar vid 13-tiden och åt lite lunch. Vid 17 kom hela stora familjen, 19 personer blev vi, som åt julbord och delade ut lite klappar. Trevligt, och Meja höll sig uppe största delen av tiden med hjälp av alvedon.

24/12:Alla vaknar feberfria men mamman har kliat sig igenom natten. Nässelutslag på hela kroppen. Ett besök på akuten blev nödvändigt och allergisk reaktion konstaterades. Fick kortison och tavegyl utskrivet. Hemma lagom till julmaten stod på bordet och sedan blev det julklappsutdelning igen. Med den riktiga tomten den här gången. Efter lite lek med alla nya klappar var Meja trött och gick och lade sig tidigt. Vi vuxna spelade julklappsspelet och åt lite gröt och choklad.

25/12: Kliet är bättre. Vi skulle åkt till gammelmormor och gammelmorfar men de var så förkylda så det blev inget. Istället blev vi bjudna på rådjursstek i Frinnaryd på kvällen. Mycket gott, det är bra med en lillebror som är kockutbildad ibland 🙂

26/12: Klockan ringer tidigt, mamman ska åka på mellandagsrea i Jönköping utan barn och man. Syster och svägerska följer dock med. Hittar inget på rea, köerna är milslånga dessutom. Lillebror och storasyster är hemma med mormor när pappan går på bandy och det går jättebra.

27/12: Dopsamtal med prästen som ska döpa Love. Går på stan och kollar lite. Pappan åker och impulshandlar en gammal bil. På kvällen är vi bjudna till kompisar där vi får god fiskgryta och pratar gamla minnen. Trevligt.

28/12: Packar 2 bilar fulla och åker hemåt. (Undrar hur det hade gått om vi bara hade haft en bil som det var tänkt?)

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: